İSTANBUL KİTAP FUARI'NA NEDEN KATILMALISINIZ?

 

Yarım Milyona Yakın Ziyaretçi Ağırlandı

Cumhuriyetimizin 100. yılında 28 Ekim'de kapılarını açan fuar çok renkli ve keyifli anlara sahne oldu. İlk günden kitlesini yakalayan fuar dokuz günün sonunda 408.652 ziyaretçiye ulaştı. Bayraklarla donatılan stantlar, yüzüncü yıla özel kitaplar ve temalar ile alanda şölen havası hâkimdi. Fuarın kendi kitapsever kitlesinin yanı sıra ebeveynler, çocuklarıyla fuara katılım sağladı. İstanbul’un dört bir yanında Cumhuriyet kutlamaları sürerken ziyaretçiler, yüzüncü yıl coşkusunu büyük bir kalabalıkla birlikte İstanbul Kitap Fuarı’nda kutladı.
   
 

Güçlü İş Birlikleri, Güçlü Fuar

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2-10 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek fuar, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği beraberinde düzenlenmektedir.

İllüstratör-Yayıncı Buluşması

Geçtiğimiz yıl İllüstratör - Yayıncı Buluşması etkinliği kapsamında, yayınevi yetkilileri ile illüstratörler ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmelerde illüstratörler, portfolyolarını doğrudan yayıncılara sunabilme, işlerini tanıtabilme ve yeni iş olanakları fırsatı yakalayabilme imkânı buldular. 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek olan “İllüstratörler Duvarı” sergisi ile çift yönlü olarak daha geniş kitleye ulaşılması hedefleniyor.

Uluslararası Salon’a İlgi Yüksekti

Fuar kapsamında, 28-31 Ekim tarihleri arasında açık olan uluslararası salonda geçtiğimiz sene Kuzey Makedonya, Almanya, Çin, Romanya ve İran’dan yayınevleri yer aldı. Etkinlik alanında düzenledikleri söyleşiler ve uluslararası salonda gerçekleştirdikleri görüşmeler ile kendi ülkelerindeki yayıncılık pazarının durumu hakkında paylaşımlarda bulundular.

TEDA Projesi ve Odak Pazar Ülkesi: Hindistan

2023 yılında gerçekleşen 40. İstanbul Kitap Fuarı’nın odak pazar ülkesi "Hindistan" olarak belirlendi. Hindistan’dan gelen yayınevleri ile Türk yayıncıların yer aldığı panelde iki ülke arasındaki telif alışverişinin arttırılmasına yönelik fikirler paylaşıldı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen ve kısa adı ‘TEDA’ olan ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi’ kapsamında 15 farklı ülkeden gelen yayıncılar, katılımcı yayınevleri temsilcileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdi, telif alışverişinde bulundular.