41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Kitapseverlerin Büyük İlgisiyle Gerçekleşti

Onur Yazarı Yalvaç Ural ve Azerbaycan konuk ülke olarak öne çıktı
Bu yıl çocuk ve gençlik edebiyatının duayen ismi Yalvaç Ural’ın Onur Yazarı” olarak ağırlandığı fuarda, Azerbaycan ise Onur Konuğu Ülke” olarak kültürel etkinlikler düzenledi. Yalvaç Ural’ın eserlerine odaklanan sergiler, söyleşiler ve atölyeler, çocuklara yönelik zengin bir içerik sunarken, Azerbaycan Cumhuriyeti standı ise edebiyatını ve kültürel mirasını kitapseverlere tanıtma fırsatı buldu. Uluslararası salonun açık olduğu 2-3-4 Kasım tarihlerinde Azerbaycan’ın önde gelen yazarları ve yayınevleri, okurlarla buluşarak kültürel bir köprü kurdu.
 
Dünya edebiyatından önemli yazarlarla dolu etkinlikler
41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, yalnızca çocuk ve gençlik edebiyatını değil, dünya edebiyatından seçkin isimleri de ağırladı. Vladimir Tumanov, Benji Davies, Dimitris Sotakis ve Carlos Fonseca gibi ünlü yazarlar, fuar boyunca imza günlerinde ve söyleşilerde okurlarıyla bir araya geldi. Ziyaretçiler, farklı coğrafyalardan gelen edebiyatçıların bakış açısını keşfetme imkânı buldu.
Yurt içi ve yurt dışından kitapseverlerin vazgeçilmez buluşma noktası haline gelerek dokuz gün boyunca geniş bir ziyaretçi kitlesine ev sahipliği yapan fuarda panel, söyleşi ve atölye çalışmalarından oluşan 502  kültür etkinliği ve 3000’den fazla imza günü ile  katılımcılara zengin bir deneyim sunulmuş oldu.
 
 
İllüstratörler Duvarı, yeni yetenekleri yayıncılık sektörüne kazandırmayı hedefliyor
41.⁠ ⁠Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında kurulan “İllüstratörler Duvarı” ilgili bölüm öğrencileri, genç sanatçılar, sektör profesyonelleri ve illüstratörlere çalışmalarını geniş bir kitleye tanıtma fırsatı sundu. Bu özel alanda, sektörün önde gelen isimleriyle tanışma ve yeni iş imkânları yakalama şansı elde edilirken; eserler, sanata düşkün fuar ziyaretçilerinin de ilgi odağı oldu.
 
İkili İş Görüşmeleri, yoğun ilgi gördü
4 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen “İki Sektör Tek Amaç: Kütüphaneci - Yayıncı B2B Görüşmeleri” isimli panelde, kütüphane ve yayıncılık sektörlerinin iş birliği, potansiyelleri ve ortak hedefleri üzerine duruldu. Panel sonrası fuar katılımcısı yayınevleri ve kütüphaneciler görüşmeler gerçekleştirdi. Onur Konuğu Azerbaycan’dan gelen yayınevleri ve TEDA Projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen yayınevi temsilcileri de, fuar katılımcısı olan yayınevleri ile gerçekleştirebilecekleri potansiyel çalışmalar üzerine konuştular.
 
42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda buluşmak üzere
 
“Çocukluk Şenliktir!” temasıyla düzenlediğimiz fuar, çocuklara ve gençlere kitap sevgisini aşılama adına büyük bir fırsat sundu. 510.815 kitapsever, imza günleri ve etkinliklerde yazarlarla bir araya geldi. Fuar, 2025 yılında 42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile tekrar kitapseverleri yazarlarla bir araya getirecek.
 
***
 
TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiyenin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Bugüne kadar Türkiyede fuarcılığın gelişimine öncülük ederek, 45 yılda yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda fuar gerçekleştirdi. Bu fuarlarda, birçok ülkeden 350 binin üzerinde firmaya hizmet verdi ve 70 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yurt içinde sahip olduğu ve işlettiği 5 fuar merkezi ve 6 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiren Tüyap, profesyonellerden oluşan kadrosu ile 100’ü aşkın meslek örgütü ile de uzun vadeli iş birlikleri yapıyor. Çin, Rusya ve Afrikada ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını gerçekleştiren Tüyap, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiyede kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.
 
Tüyap Fuarcılık Grubu, sosyal medya hesaplarından da takip edilebilir.
Instagram: @tuyapfuarcilik
LinkedIn: /tuyapfuarcilik